SRBI ZVIŽDALI TOKOM MINUTA ĆUTANJA ZA JEDNOG OD NAJVEĆIH ZAGOVORNIKA NATO BOMBARDOVANJA: 15.000 Francuza ustalo da oda počast Žaku Širaku, a onda se halom prolomilo NEGODOVANJE (VIDEO)

Sport

Nekoliko stotina srpskih navijača ispratilo je polufinalni meč EP između Srbije i Francuske, a pre početka meča došlo je do tenzija zbog minuta ćutanja nedavno preminulom bivšem predsedniku Francuske Žaku Širaku, koji su Srbi bojkotovali uz uzvikivanje “terorista, terorista”.

– Bombardovao nas je – uzvikivali su i negodovali Srbi na francuskom jeziku, uz zvižduke, dok je sala bila u tišini. Francuzi su se u neverici okretali ka srpskim navijačima i zahtevali da ćute.

Francuzi odgovarali uvredama, tražeći od svih da se ćuti, a posle minuta ćutanja je krenula nova salva zvižduka na prvi servis Orlova.

C. de La Morinerie

@Morinerie

Honteux ces quelques sifflets (provenant en grande partie de la tribune où se trouvent les supporters serbes) pendant la minute de silence en hommage à Jacques . Les supporters français ont la rage et soutiennent plus que jamais les bleus

Уграђени видео

157 људи прича(ју) о овоме

Žak Širak ostaće upamćen kao istaknuti evropski političar, ali na našim prostorima nije uživao toliku popularnost zbog zagovaranja bombardovanja vojnih snaga Republike Srpske i bombardovanje Srbije, 1999. godine.

 

“Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista”, rekao je tada.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Uprkos svemu, prema mnogim nezvaničnim podacima, smatra se da je stavio veto na gađanje beogradskih mostova.

 

FOTO: PROFIMEDIA

Nakon toga, u okviru prvog predsedničkog mandata, 2001, boravio je u Beogradu gde je otvorio obnovljeni Francuski kulturni centar demoliran u danima NATO bombardovanja 1999. godine.

 

 

kurir.rs / kurir sport

 

You May Also Like

No results found

UDALJITE GA OD KREVETA I NE NOSITE GA U KUPATILO: 8 mesta gde NIKAKO ne treba ostavljati mobilni telefon!
MAJKA VASPITAVA DECU EKSTREMNO I UBEĐENA JE DA TAKO TREBA: Protiv prisile sam, želim da me deca POŠTUJU! (FOTO)

Must Read

Menu